Japanse zalm uit de oven

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk
zout en versgemalen peper
4 teentjes knoflook
2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman)
2 eetl. limoensap of citroensap
3 eetl. roerbakolie of wokolie
600 g panklare spinazie
2 eetl. gembersiroop

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20×30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.

Bereidingswijze

Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.

Serveertips

Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.

De spinazie kan eventueel worden vervangen door Chinese kool

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*