Voedingstips voor spiermassa

Genoeg voeding binnen krijgen voor spiermassa kan moelijk zijn, vooral voor moeilijke eters. Hier vind je tips om dit makkelijker te maken.

VOEDING VOOR SPIERMASSA

Weten wat je moet eten en het ook daadwerkelijk doen, zijn twee verschillende zaken. Je leest in een tijdschrift over bodybuilding een artikel met voedingsschema’s om aan te komen in spiermassa en neemt jezelf voor even flink te gaan bulken de komende weken. De eerste ochtend sta je om 6 uur op om naar je werk te gaan,  een kwartier eerder dan normaal omdat je nog 8 eiwitten moet bakken. Vervolgens zit je met je bruin brood en eiwitten voor je en krijg je geen hap naar binnen.

Een herkenbaar scenario voor veel moeilijke eters. Vooral ectomorphen, mensen die van nature niet snel aankomen, kunnen vaak moeite hebben de nodige hoeveelheden voeding te eten om spiermassa op te bouwen. Om aan te komen in spiermassa moet je wat voeding betreft rekening houden met drie belangrijke punten:

  • De juiste (hoeveelheid) voedingsstoffen.
  • Wanneer je welke voedingsstoffen moet eten.
  • Een voedingsschema kiezen dat je vol kunt houden.

Op de eerste twee punten ga ik uitgebreid in in de artikelen over voeding in het algemeen en bulken. Als voedingstips voor spiermassa beschrijf ik welke maaltijden de juiste voedingsstoffen bevatten, maar vooral ook welke makkelijk te maken en te eten zijn. Aangezien het tegenwoordige populair is om over de crisis te praten, zal ik hierbij bovendien rekening houden met je portemonnee.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*