Wat mag niet aan jouw keuken ontbreken?

Wil je lekkere gerechten bereiden, dan mogen de juiste tools voor in de keuken niet ontbreken. Bij de meeste producten die je aanschaft, zal je wat onderzoek voorafgaand moeten doen: denk bijvoorbeeld aan pannen. In dit artikel geven we tips voor het kopen van pannen, keukengerei en keukenapparatuur zodat je ieder gerecht in de keuken kan klaarmaken.

Wij Nederlanders spenderen meer tijd in de keuken. Tot voor kort moest iedereen snel eten hebben en willen we hier niet te veel tijd aan kwijt zijn. Maar tegenwoordig houden meer mensen zich bezig met gezond eten, wat nou eenmaal meer tijd kost dan een magnetronmaaltijd. Lees snel verder en ontdek welke tools niet in jouw keuken mogen ontbreken.

Het aanschaffen van pannen

Wanneer je een nieuwe pan of pannenset koopt zal jouw keuze moeten afhangen van het type kooktoestel dat je gebruik van maakt. Er zijn verschillende soorten kooktoestellen, denk aan gas, elektrisch, halogeen, keramisch en inductie. Over het algemeen kun je de meeste pannen gebruiken voor elektrisch, halogeen, keramisch koken en het koken op gas. Bij inductie wordt de pan verwarmt door de verbinding tussen de pan en de kookplaat. In dit geval is het belangrijk dat je voor een pan kiest met een vlakke en dikke bodem.

Verder kun je kiezen voor pannen met een anti aanbaklaag. Het voordeel hiervan is dat het eten niet in de pan blijft vastplakken en dat de pannen hiervoor eenvoudiger schoon te krijgen zijn. Echter wordt het met een anti aanbaklaag pan lastiger om groenten en aardappelen mooi bruin te krijgen. Daarnaast zijn de meeste anti aanbakpannen gemaakt van teflon, welke een smeltpunt heeft van 300 graden. Wanneer je hier over heen gaat, zal je zien dat de anti aanbaklaag snel zal verwijnen. Meer weten over het kopen van pannen? Neem dan eens een kijkje op pannen kopen.

Het kopen van keukengerei

Naast het kopen van pannen zal je niet moeten vergeten om keukengerei in huis te halen. Er zijn bepaalde tools die absoluut niet aan jouw keuken mogen ontbreken. We raden je aan om twee snijplanken te kopen. Eentje die je gebruikt voor het vlees (zorg ervoor dat dit geen houten snijplank is) en eentje die je gebruikt voor de groenten. Daarnaast is een goed messen set ook absoluut een investering waard. Zo is het slim om een apart mes voor groenten, vlees en brood te kopen. Wanneer je weinig geld hebt, is het wellicht beter om een algemeen mes te kopen. Na verloop van tijd kun je meer geld in een goed messen set steken.

Verder is het altijd handig om kleine dingen in huis te hebben die het leven een stuk eenvoudiger maken, zoals een bieropener, een blikkenopener, een schaar, een ice tong, lemon zester, een bottle bibs om open flessen mee te sluiten, een kurkendraaier en natuurlijk raspen en snijders.

Het aanschaffen van keukenapparatuur

Daarnaast mag keukenapparatuur natuurlijk niet ontbreken. Bij keukenapparatuur kun je denken aan een blender, waterkoker, koffiemachine en rijstkoker. We raden je aan om een blender te kopen, aangezien je deze voor veel gerechten nodig hebt. Wanneer je een goede blender koopt ben je in staat om het eten erg fijn te krijgen; ideaal wanneer je een saus of paste maakt. Ook kun je blenders uiteraard gebruiken voor smoothies en juices.

Daarnaast is het slim om te investeren in een rijstkoker. Er zijn maar weinig Nederlands die een rijstkoker in huis hebben, maar ze maken het leven een stuk makkelijker aangezien je er geen omkijken naar hebt. Je gooit de rijst, water, zout en eventueel een aantal kruiden in de rijstkoker en 20 minuten later is het klaar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*