Een vitamine kiezen om het geheugen te verbeteren

Een vitamine kiezen om het geheugen te verbeteren

Voor zover wij op de hoogte zijn, en dat zijn wij,  is de beste vitamine om het geheugen te verbeteren nog niet ontdekt. Er zijn echter wel veel vitamines die helpen het geheugenproces op peil te houden en te verbeteren. Een tekort aan vitamine, welke dan ook, heeft altijd een bepaald gevolg. Bovendien heeft elke vitamine weer een andere werking. Desalniettemin hebben alle vitamines hun eigen positieve uitwerking op het lichaam.
Wanneer u de keuze maakt om een toevoeging te doen aan uw dagelijks voedingspatroon, door vitaminen tabletten te gaan slikken, is het van belang dat u de juiste kiest. Bij deze keuze moet u rekening houden met de behoefte van uw lichaam. Men moet voornamelijk nadenken over de oorzaken van onderliggende problemen, die eventueel geheugenverlies kunnen veroorzaken. Meestal kan geheugenverlies gemakkelijk worden verholpen door een behandeling met supplementen aan vitaminen die men te kort heeft.
Er zijn veel vitaminen op de markt die een positieve uitwerking hebben op het geheugen. Het is bekend dat Vitaminen B1, B6, B9 en B12, evenals vitamine C en E, het geheugen op meerdere manieren verbeteren. Vitaminen C en E vallen onder de categorie antioxidanten, ze vertragen namelijk de veroudering van de hersenen. Ze verbeteren tevens ook het immuunsysteem en neutraliseren of vertragen de werking van de vrije radicalen. Vrije radicalen worden gezien als de oorzaak van kanker en andere ziektes. Deze stof is schadelijk voor het lichaam, vandaar dat deze vitamines van vitaal belang zijn.
Door het immuunsysteem gezond te houden, voorkomt men ziektes. Dit door gewoon een aantal supplementen per dag te slikken. Als een ziekte niet direct leidt tot geheugenverlies, kan het nog steeds andere ziekte veroorzaken zoals depressie en/of stress. Vitamine C en E helpt mensen te beschermen en voorkomt depressie, wat tegenwoordig een van de grootste voorkomende oorzaken is van geheugenverlies. Bovendien neutraliseren deze vitaminen de vrije radicalen, die ook wel bekend staan als een oxidatieve stof. De vrije radicalen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van geheugenverlies, deze veroorzaken op zijn beurt weer gezondheidsproblemen zoals hersenkanker of een  beroerte.
Vitamines uit het B-complex worden beschouwd als de vitamine die het geheugen verbeterd omdat deze het zenuwstelsel beschermt. Een tekort aan elke vitamine uit het B-complex leidt altijd op de een of andere manier tot geheugenverlies. Wanneer men een vitamine B6 tekort heeft, wordt bijna altijd schade aan het zenuwenstelsel vastgesteld. Deze schade leidt vaak tot depressie of nog ernstigere neurale problemen. Een tekort aan vitamine B12 leidt ook tot problemen met het zenuwstelsel.
Bovendien, als een tekort aan vitamine B12, ook wel bekend als cobalamine, wordt aangetroffen kan dit betekenen dat men leidt aan bloedarmoede.

Vitamine B9 of foliumzuur zoals het ook wel bekend staat kan leiden tot bloedarmoede. Dit gebeurt als de hoeveelheid B9 in het lichaam lager is dan de norm. Zwangere vrouwen worden aangeraden deze vitamine te slikken om het geheugen tijdens de zwangerschap op peil te houden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*