Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker met friet. We aten met het bord op schoot voor de tv. Nu vind ik het ook leuk en lekker om mijn kinderen in het weekend te serveren. Bovendien is het een makkelijk te bereiden gerecht, waardoor je tijd hebt om wat anders te doen als de kippenpoten in de oven staan. Je kunt natuurlijk ook alvast lekker op de bank wachten.
Wat heb je nodig om kippenpoten uit de oven te maken?
- 4 kippenpoten (haal goede kippenpoten bij de slager of de poelier)
- Peper, zout, olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 el paprikapoeder
- 1 citroen
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
Hoe bereid je kippenpoten uit de oven?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en pak een ovenschaal. Snij en hak de tijm en rozemarijn fijn. Doe de olijfolie in een kom, doe de gesneden tijm en rozemarijn erbij en voeg een beetje peper en zout toe. Wrijf dit mengsel met je vingers of een kwastje over de kippenpoten.
Snij de citroen in schijven en de knoflook in stukjes. Leg de kippenpoten in de ovenschaal en leg de schijven citroen en knoflook eromheen. Leg op iedere kippenpoot nog een schijfje citroen. Bak de kippenpoten circa 45 minuten in de oven. Serveer de kippenpoten zoals gezegd met frietjes of gebakken aardappels en wellicht wat gemengde salade. Geniet van je kippenpoten uit de oven!
Kijk voor andere heerlijke ovengerechten op http://www.uitdeoven.net
Laat een reactie achter