Tips voor gezonde en lekkere voeding

Veel mensen zijn tegenwoordig bewust met voeding bezig. Minder koolhydraten, gezonde vetten, voldoende eiwitten en vezels. Maar soms is het lastig om als u goed op uw dieet wilt letten ook lekker te eten. En wie wil dat nou niet? Met de adviezen van een voedingsdeskundige kunt u gevarieerd, gezond en toch lekker eten. Vaak is het al een grote stap als u weet wat u precies eet.

 

Bewuste voeding met minder koolhydraten

 

Als u weet welke voedingsmiddelen in bepaalde gerechten of levensmiddelen zitten, dan kunt u direct al een bewustere keuze maken voor wat u per dag eet. Vaak is het niet nodig om radicale maatregelen te nemen. Met goed advies van een expert in voeding kunt u vandaag nog starten met en gezonder leven.

 

Wees u bewust van wat u eet

 

De belangrijkste stap is dat u zich bewust bent van wat u dagelijks eet. Houd eens een dagboekje bij van wat u per dag eet. Wellicht komt u voor verrassingen te staan en kunt u direct al een aantal zaken anders aanpakken. Calorieën tellen kan soms ook helpen om inzicht te krijgen in hoeveel u eet. Maar de calorieën zeggen niet alles, het gaat ook om gezonde vetten en een verantwoorde hoeveelheid koolhydraten. Gezond kan daarnaast ook heel lekker zijn. Ook met minder vet, minder zout en minder suiker kunt u heel lekkere dingen op tafel zetten. Met het advies van de voedingsdeskundige kunt u direct aan de slag. U zult snel resultaat merken doordat u beter in uw vel zit en zich fitter en gezonder voelt.

 

Een gevarieerd dieet voor iedereen

 

Het is voor ieder mens goed en gezond om gevarieerd te eten. Een dagje snacken mag best, een keer snoepen ook. Maar daar moet dan wel tegenover staan dat u de rest van de dagen let op wat u eet zodat u alle benodigde bouwstoffen binnenkrijgt om gezond te blijven. Wilt u afvallen, dan is het belangrijk dat u minder brandstof binnenkrijgt dan u nodig heeft, zodat uw lichaam zijn eigen vetreserves gaat aanspreken. Dan gaat afvallen bijna vanzelf en u kunt toch lekker en gezond eten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*